700x500-utstaellning.jpg

GUIDADE VISNINGAR

Följ med på en rundtur i utställningen, tillsammans med någon av våra konstpedagoger.

Varje lördag kan du följa med en av våra konstpedagoger på en visning i utställningen. En visning tar ca en timme. Ingen föranmälan krävs – det är bara att dyka upp. Visningarna ges på svenska.
 
Tid: kl 16-17
Plats: start vid receptionen på entréplan

Vi erbjuder också dagliga utställningsintroduktioner för dig som vill ha konst i koncentrat. Introduktionen tar ca. 15 min och ges tisdag-söndag kl 13 hela utställningsperioden.

Om utställningen

Ingen rök utan eld. Shout Fire! presenterar konstverk, program, aktiviteter och performance som bygger på medskapande. Med både nyproducerade och befintliga konstverk aktualiserar utställningen frågor som rör demokrati, aktivism och civilkurage. Konstverk som på olika vis åkallar ordets och språkets makt, som uppmuntrar till dialog och som engagerar våra sinnen.
 
De medverkande konstnärerna är Mary Coble, Annika Lundgren, Felipe Mujica, Joar Nango och Carla Zaccagnini. Ingen rök utan eld. Shout Fire! är både en utställning och en scen/plattform för deltagande från publiken. Tanken är att utställningen kommer att växa och förändras under tiden. Även det stora pedagogiska programmet, med hundratals barn och unga, kommer att bidra till innehållet.
 
Hösten kommer också att bjuda på spännande samarbeten med bland andra Live Action som presenterar performance av Erdem Gündüz och Tanya Mars, Oskar Bråne & Karl Berg och med andra bidrag från Nätverkstan, Folkuniversitet, Nordiska Folkhögskolan och den konstnärsdrivna scenen Skogen.
 
Utställningen pågår 1 september-18 november.