roda-sten-konsthall-huset

LEDIGA TJÄNSTER

Kommunikatör / grafisk formgivare

Röda Sten Konsthall (RSK) är en plats för internationell samtidskonst i olika former och uttryck. I husets fyra våningsplan presenteras utställningar, föreställningar och program löpande. Under året initieras och produceras tre egna omfattande utställningar. Däremellan genomförs utställningar, program och musik- och dansföreställningar producerade i samarbete med professionella aktörer. RSK är också huvudman för Göteborgs Internationella Konstbiennal (GIBCA) samt driver ungdomsverksamheten Ung & Skapande. Röda Sten Konsthall drivs av Röda Sten Kulturförening. 
 

Arbetsuppgifter

RSK söker en kommunikatör/grafisk formgivare för arbete med alla förekommande kommunikatörsuppgifter på strategisk och operativ nivå. I arbetsuppgifterna ingår även grafisk formgivning och produktion av material som trycksaker, skyltar och annonser i digital och tryckt form.

I arbetsuppgifterna ingår allt från idéarbete och strategisk planering till produktion och uppföljning. Du arbetar med alla former av kommunikation för att nå RSKs olika målgrupper och publiker. Du skriver texter, formger trycksaker, prints och digitala produkter och är kontaktperson för press- och mediakontakter. RSK kommunicerar både på svenska och engelska.

Samtliga verksamheter och program dvs Röda Sten Konsthall, Göteborgs Internationella Konstbiennal och Ung & Skapande kommuniceras. Digital kommunikation (hemsida, nyhetsbrev, sociala medier) är en viktig del av kommunikationen och mycket kommunikation sker även i tryckt form.
 

Kvalifikationer och bakgrund

För att kvalificera dig till tjänsten krävs adekvat högskoleutbildning och flera års erfarenhet av att arbeta som kommunikatör/formgivare. Att du har förståelse för samtidskonst och samtida konstinstitutioners roll är avgörande för att kommunicera verksamhetens inriktning, kontext och att nå dess målgrupper.

Tjänsten kräver en god organisatorisk förmåga och att du självständigt kan driva, hålla samman och slutföra projekt i olika faser är avgörande. Du är bekväm med ett omväxlande arbete i olika medier och med att kommunicera till olika målgrupper och tilltal. Anställningen förutsätter således att du uttrycker dig väl i tal och skrift. Arbetsspråken är svenska och engelska. Kunskap och erfarenhet av bildhantering, digital filmredigering och digital kommunikation är meriterande.

Som person är du social, driftig och har lätt för att skapa goda relationer samtidigt som du är en samarbetsinriktad och prestigelös lagspelare.  Arbetet kräver att du klarar av att stundtals arbeta under hög arbetsbelastning. Viktigt är att du är idérik och kan se alternativa lösningar på komplexa problem.
 

Arbetssätt

Som kommunikatör/formgivare är du en viktig del av arbetslaget som bland annat består av en producent, en programproducent, informatörer, konstpedagoger och tekniker. Arbetssättet är mångsidigt och sker såväl självständigt som i tät samverkan med kollegor och även med externa samarbetspartners. Kommunikatören rapporterar till RSKs verksamhetschef.
 

Anställningsvillkor

Anställningen är en visstidsanställning till 20171231. Det finns goda möjligheter till förlängning och ev tillsvidareanställning. Tjänsten startar med en deltidsanställning under sommaren och övergår till heltid 20170901.

Arbetsplatsen är Röda Sten Konsthall, Göteborg
 

Ansökan

Ansökan består av CV, max 1 A4 om varför du söker tjänsten samt ett arbetsprov på något du formgivit och skrivit. Vi läser ansökningar och kallar till intervjuer löpande och när vi hittar rätt person tillsätter vi tjänsten. Skicka din ansökan till rekrytering@rodastenkonsthall.se

Vi undanber oss vänligen men bestämt förslag och kontakt från rekryteringsfirmor.
 

Ladda ner annonsen (PDF)

 

 

Kontaktperson

Mia Christersdotter Norman
Verksamhetschef Röda Sten Konsthall
mcn@rodastenkonsthall.se
031-12 08 83

 

 

Foto: Hendrik Zeitler