extended » medium

LEDIGA TJÄNSTER

KOORDINATOR / PROJEKTLEDARE

Röda Sten Konsthall söker en koordinator med erfarenhet från kommunikationsområdet och med god kunskap om samtidskonst. Tjänsten är delvis ett vikariat som koordinator och kommer under hösten kombineras med ett uppdrag som projektledare för ett utvecklingsprojekt inom kommunikation och marknadsföring inom samtidskonstområdet. 

ARBETSUPPGIFTER 

Tjänsten som koordinator är ett vikariat för ordinarie personal och innebär samordning och kommunikation av nätverket GIBCA Extended. Den innebär bland annat att du har kontakt med nätverkets aktörer vilka är baserade i hela Västra Götaland. Kommunikationsinsatser görs via Röda Sten Konsthalls samtliga digitala kommunikationskanaler bland annat www.gibca.se och sociala medier. Arbetet innebär även uppföljning och dokumentation av aktiviteter samt produktion av rapporter och utvärdering för avslut. Arbetet kombineras med projektledning av projektet ”Konsten att synas” vilket har som mål att utveckla en plattform för samtidskonstaktörer i Västra Götaland. Arbetsuppgifterna är operativa och de kräver samtidigt en god strategisk förmåga, erfarenhet och initiativ.  

KVALIFIKATIONER OCH BAKGRUND 

Tjänsten kräver adekvat utbildning (t ex inom kommunikation, konst- och bildvetenskap och projektledarutbildning inom kultur) och dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat med samordning i större sammanhang. Att du har förståelse för samtidskonst är avgörande för arbetet. Rollen kräver god organisatorisk förmåga och att du självständigt kan driva, genomföra och slutföra aktiviteter. Det ingår exempelvis att skriva texter, att leda möten (ofta digitala) och att offentligt representerar Röda Sten Konsthall. Erfarenhet av professionellt arbete med kommunikation och information inom konst- och kulturlivet är meriterande. 

Som person är du utåtriktad och gillar att kommunicera och interagera med olika människor och aktörer. Du är samarbetsinriktad, driftig och målinriktad, har lätt för att skapa goda relationer och är en prestigelös lagspelare. Arbetet kräver att du stundtals klarar av att arbeta under hög arbetsbelastning. Anställningen förutsätter att du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.   

ANSTÄLLNINGSVILLKOR 

Eftersom tjänsten delvis är ett vikariat så krävs snabbt tillträde till tjänsten. Beräknad start i mitten/slutet av augusti. Projekttjänstens varaktighet är till sommaren 2022. Förlängning kan bli aktuell. 

Arbetsplatsen är Röda Sten Konsthall, Göteborg.  

 

ANSÖKAN 

Ansökan består av CV (max 3 sidor), ansökningsbrev om varför du söker tjänsten (max 1 A4-sida). Skicka din ansökan till: rekrytering@rodastenkonsthall.se

Sista ansökningsdag 8 augusti. 

Vi undanber oss vänligen men bestämt förslag och kontakt från rekryteringsfirmor. 

 

KONTAKT

Mia Christersdotter Norman
Verksamhetschef Röda Sten Konsthall
mcn@rodastenkonsthall.se

 

Foto: Rebecka Bjurmell