Guidade visningar

GUIDADE VISNINGAR

Fördjupa konstupplevelsen. Kom på någon av våra visningar, samtala om konsten och ställ frågor.

Ta tillfället att delta i en visning med någon av våra engagerade pedagoger! Med start 10 juni, erbjuds introduktioner och visningar under Göteborgs Internationella Konstbiennal (GIBCA), The Ghost Ship and the Sea Change, på Röda Sten Konsthall och Franska tomten.  

 
INTRODUKTION AV UTSTÄLLNINGEN 

Välkommen att delta på en halvtimmes introduktion innan du upplever biennalen på egen hand. Introduktionen ingår i entrébiljetten. 

Datum: start 12 juni och 13 juni, lördagar och söndagar  
Tid: kl 11.30–12.00 
Plats: Röda Sten Konsthall 
Språk: svenska 

 

VISNING MED KREATIV AKTIVITET  

Följ med på en spännande visning som avslutas med kort kreativ övning som alla kan delta i. Inga förkunskaper krävs.  

Datum: start 16 juni, onsdagar 
Tid: kl 17.00–18.30 
Plats: Röda Sten Konsthall 
Språk: svenska 

 

VISNING AV FRANSKA TOMTEN (PACKHUSPLATSEN)  

Franska tomten är ett historiskt smeknamn på den plats som nu heter Packhusplatsen. Namnet kom av att Frankrike fick frihandelsrättigheter i utbyte mot den karibiska ön St Barthélemy. Under denna visning kommer vi att prata om Franska tomten och dess koloniala historia speglad genom de byggnader och verksamheter som finns på platsen idag - de forna högkvarteren av ett transatlantiskt rederi, en domstol, ett casino, hamnen och havet – som knyter dåtid till nutid och Göteborgs stad till andra delar av världen.  

Franska tomten används som en startpunkt för biennalen och här får du möjlighet att på plats se och reflektera över hur dagens samhälle kan relatera till stadens historia utifrån en specifik plats. 

Datum: 10 juni, 17 juni, 1 juli, 8 juli, 5 augusti 
Tid: kl 14.00–15.00  
Plats: samling på Stenpiren vid Delaware-monumentet 
Språk: svenska 

Introduktionerna och visningarna är gratis och bokas via Billetto, samt drop in i mån om plats. 
 

BOKA HÄR
 

Vi är fullt medvetna om den rådande situationen angående Covid-19. Röda Sten Konsthall följer regeringens beslut och Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående coronaviruset och dess smittspridning. Vi ber alla att visa hänsyn mot sina medbesökare genom att hålla avstånd till varandra och att vara noggranna med sin handhygien. 

 

Foto: Ellika Henrikson